Balda Kalite Kontrol ve Pazarlama, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği’ne göre bitki nektarlarının veya salgılarının bal arısı tarafından toplanarak işlendikten sonra petekte bir ürün olarak tanımlanmaktadır.
Kaynağı çiçek nektarı ise bu bal çiçek balı, bitki tarafından doğrudan salgılanan veya bir böcek yardımıyla oluşan salgılardan elde edilen ballar ise salgı balı olarak ifade edilir. Ayrıca ballar üretime süzme,sızma pres veya filtre bal olarak tanımlanabilir.Kalite bal üretiminde en önemli etmenlerden birisi koloni populasyonu düzeyidir.
Bal üretim dönemi başlangıcına güçlü kolonilerle girmek balın ballık adı verilen ekleme katlarında üretilmesine olanak tanır. Balın hasat zamanı geldiğinde balın olgunlanması ile anlaşılmaktadır.Olgunlaşma ise balın ortalama .8 su içermesidir.Bu oranı tam olarak belirte bilmek üretici koşullarında olası değilse bile petek yüzeylerinin 2/3’nün sırlanmış olması -19 dolayısında su içirdiğini ve hasat zamanın geldiğini gösterir.
Torlak Arıcılık ve Bal Ürünleri oalrak tüm tebliğlere uygun ve güçlü, sağlıklı koloni ile yıllardır, katkısız, doğal balı sizlere sunmaktayız.
Sizlere daha iyi hizmet veren bir site sunabilmek için çerez kullanıyoruz. .Bu site, hizmetlerini sunmak ve trafiği analiz etmek için çerezlerden yararlanıyor. Detaylı Bilgi